Tuesday, November 28, 2006

Gaudeamus intr-o ora

Simbata am fost la tirgul de carte. De data asta am incercat sa ma organizez dupa ce anul trecut am umblat ca bezmeticul pe la toate standurile fara sa stiu ce vreau sa cumpar. Nu multumesc, anul asta ma duc organizat, cu listutza, cu planul standurilor, ce sa mai, eficienta maxima.

Am incercat sa plec devreme. Nu a fost sa fie. Dupa ce a stat toata saptamina acasa sa invete pentru examenele ei, Simi a vrut sa vina si ea. Perfect. Numai motul din par (e drept, ii statea bine :) i-a luat un sfert de ora. Ma rog, la 11.45 plecam de acasa, la 12.30 parcam la Romexpo.

Am intrat. Refuz categoric orice fluturas promotional. Anul asta stiu ce vreau. Planul e simplu: citeva edituri de vizitat(Nemira, Humanitas, RAO, Tritonic, Polirom) si restul, ce pica. Primul stand care il vad e Humanitas. Imens. Plin de reflectoare. Si de lume. Multa lume. Inuman sa stai si sa rasfoiesti o carte.

Am renuntat si ma indrept spre Nemira. Jumate din listutza e acolo, piesa de rezistenta fiind trilogia Marte de Kim Stanley Robinson. Citisem mai demult doar cartea din mijloc, Marte verde si ramasesem cu un gust amar ca nu avea nici coada nici cap. Am cules de pe rafturi tot ce vroiam, in 10 minute am scapat de 160 RON. Mergea bine.

Urmatoarea pe lista, Tritonic. Ciudat, pina acum 5 zile habar nu aveam ce carti are in oferta. Aflasem de ea dupa ce am cumparat Aer de Geoff Ryman de la Carturesti, dar siturile www.tritonic.ro si www.fiction.ro sunt sublime, dar lipsesc cu desavirsire. Norocul face ca am descoperit blogul domnului Bogdan, dar asta e alta poveste. Dintr-o data lista mea se mareste instantaneu cu vreo 6 carti, printre care am fost sincer surprins sa gasesc Dune:Casa Atreides, de Brian Herbert & Kevin J. Anderson. De mult vroiam sa citesc continuarea la Dune, de fapt inceputul, dar nu am avut ocazia. Le-am gasit in state dar lipsea un volum si am renuntat sa le cumpar dupa experienta cu Marte Verde.

M-am intilnit si cu Bogdan Hrib care mi-a recomandat Veniss Underground de Jeff Vandermeer, despre care auzisem lucruri interesante. Pe scurt, inca 170 RON si la Tritonic.

Dupa care am plecat :) O ora petrecuta cu folos si o prada bogata. Am deja cam 25 de carti in asteptare, nu stiu cind o sa ma apuc de ele si in ce ordine, dar sunt fericit.

Prada:

Ne mai auzim ...

1 comment:

  1. auzi? tu te-ai gandit sa te apuci sa scrii efectiv ceva/o carte/o chestie/o atentie/o maslina? it's so you. super tare. parca te si vedeam...pe tine cu listutza si pe Simi cu motzul ei... :-)) Pup you both.

    ReplyDelete