Saturday, December 9, 2006

Transformarea lui Martin Lake si alte povestiri

Transformarea lui Martin Lake si alte povestiri, Tritonic 2006

Patru povestiri, diferite (intr-un mod placut) fata de ceea ce citesc eu de obicei. Nu o sa va povestesc despre subiecte, altii o fac mult mai bine si fara sa dezvaluie intriga. Cert este ca sunt doar fantasy, nu sf. Marian Coman este o surpriza placuta, iar povestirea lui Jeff Vandermeer care da si titlul volumului este 'altceva'. Umorul negru si atmosfera apasatoare a orasului Ambergris m-au cucerit dupa primele pagini.

Cel putin pe acestia doi o sa incerc sa-i citesc in continuare. Deja in biblioteca ma asteapta Veniss Underground cu ale sale povesti din Ambergris. Sper sa-mi placa. Ne mai auzim ...

10 comments:

  1. Perfect, da-i bataie si cu Veniss. Numa' ca te paste o deziluzie. Veniss, culmea, e despre Veniss si deloc despre Ambergris. :)

    ReplyDelete
  2. Ar fi pacat sa nu citesti mai departe si din Nicola Griffith. Riul linistit, romanul ei premiat cu Nebula in 1996 poate fi citit si in cheie SF (daca asta cauti). Si nu numai. Si chiar din K.J. Bishop - Orasul gravat e o carte fabuloasa.

    ReplyDelete
  3. Ma asteapta ambele in biblioteca. Timp sa am. Clar imi trebuie niste prioritati :-)

    ReplyDelete
  4. Sper sa iesim anul asta si cu cartea despre Ambergris, din care e scoasa povestirea despre Martin Lake. Spor la citit Veniss si Orasul gravat. Si, de ce nu?, daca tot ti-a placut autorul, Nopti albe, zile negre - a lui Marian Coman.

    ReplyDelete
  5. Cind am inceput blogul asta nu ma asteptam sa primesc comentarii ( comentarii e mult, nu ma asteptam sa citeasca cineva), si uite ca aproape toti "greii" de la Tritonic au comentat pe postul asta. Mai lipseste Bogdan. Sincer, pentru mine, asa cum sunt la inceput, au valoare de autograf :-) Multumesc pentru urari. Si succes in colectia de anul asta.

    ReplyDelete
  6. asta doar asa, ca sa vezi ca si 'usorii' de la tritonic te citesc, ca de pilda un redactoras de zei. :)

    ReplyDelete
  7. totul e relativ. oricine care lucreaza acolo e mai 'greu' decit mine. mea culpa. am inchis lista cu bogdan. o deschid din nou. veniti, veniti... :-)

    ReplyDelete
  8. totul pin-aici!
    http://tritonicnews.blogspot.com/2007/01/monstrul-apare.html

    ReplyDelete