Tuesday, January 30, 2007

Anansi Boys

Neil Gaiman, Anansi Boys, Tritonic 2006

Dupa 'American Gods' ardeam de nerabdare sa ma reintalnesc cu universul lui Gaiman. De aceasta data, povestea se invirte in jurul lui Anansi, un zeu african ce se tine de glume. Mr. Nancy are doi baieti, Fat Charlie Nancy si Spider. Fat Charlie e baiatul bun, habar n-are ca taicasu e zeu, se simte rusinat de prezenta acestuia si nu stie ca are un frate. Se muta la Londra si traieste fericit pina in momentul in care afla ca Mr.Nancy a murit. De aici lucrurile iau o intorsatura nefericita pentru el. Isi intilneste fratele, baiatul rau si cu puteri de zeu pe deasupra.

Sper ca n-am dezvaluit prea mult din carte. Oricum chestiile astea le aflati dupa primele 20 de pagini. De aici povestea te tine cu sufletul la gura. Gaiman stie sa-l aduca pe Charlie in pragul disperarii. Dar nu ai timp sa-ti para rau de el. Pentru ca razi. Intr-o alta nota decit 'American Gods', cartea te incinta printr-un grozav simt al umorului.

M-a incintat, m-a distrat. Totdeauna mi-au placut cartile in care capitolele au titlul 'In care X a facut cutare'. Un mod placut sa-ti inchei anul. Highly recommended. Ne mai auzim...

PS: Neil a refuzat nominalizarea la premiile Hugo cu aceasta carte in 2006.

No comments:

Post a Comment